Omroep Lingewaard

Huissens museum ook in vakantietijd geopend.

Slaat de verveling toe? Ook in deze vakantietijd is stadsmuseum Hof van Hessen geopend. Een leerzaam uitje voor oud en jong.

Granaathulzen, die “dienst deden” als vaas, decoratiestuk of bedkruik. Hergebruik stond in 1945 bij de teruggekeerde Huissenaren hoog in het vaandel. Men had vrijwel niets en waar mogelijk kreeg het achtergebleven oorlogstuig een tweede leven. Voorbeelden hiervan zijn te zien op de tijdelijke tentoonstelling “Huissen herleeft” in museum Hof van Hessen in Huissen.

De expositie gaat over de terugkeer in 1945 naar Huissen, wat men daar aantrof/meemaakte en de eerste wederopbouw. Zo kan men o.a. een drietal fragmenten uit filminterviews zien. Daarin vertellen Annie Giesen-Bles, Jan Martens en Thé Schepers over hun bijzondere belevenissen bij de terugkeer in Huissen. 

Verder krijgt men door foto’s en vele voorwerpen een goed beeld van Huissen in 1945 en vlak daarna. 

Ook is het mogelijk om de permanente expositie te bezoeken. Bij binnenkomst in de grote zaal staat men direct oog in oog met een schedel van een neushoornachtige van zo’n 10000 jaar oud. De schedel is opgediept uit het Zwanenwater. 

De Romeinen lieten hun invloed ook in Huissen gelden. Een aantal fraaie kruiken en terra sigillata aardewerk kwamen als getuigen uit Huissens aardbodem en zijn te bewonderen.

Verder zijn er in de zaal nog vele voorwerpen uit Huissens rijke verleden te bewonderen.

Ook in dit museum zijn i.v.m het coronavirus de nodige maatregelen getroffen. Zo kan men zich aanmelden via museum@huessen.nl. Het is ook altijd mogelijk om even te kijken of te horen of er nog ruimte is. Telefonisch is het museum tijdens openingstijden bereikbaar onder nummer: 026-3255058.

Openingstijden zijn: dinsdagmiddag t/m zondagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur. Vrijdags al vanaf 10.00 uur.

Het museumpand bevindt zich aan de Vierakkerstraat 39.

In deze coronatijd is de toegang ook voor niet leden van de HKH gratis. Wel is er een kleine bus voor een vrijwillige gift.

.