Omroep Lingewaard

Heterdaadactie in Bemmel

Gisteravond organiseerden de politie en gemeente Lingewaard in Bemmel een zogenaamde heterdaadactie. Politie en boa’s gingen zichtbaar en in burger de Bemmelse wijken in. Daar controleerden ze alle personen en voertuigen.

De actie vond plaats in het kader van het Donkere Dagen Offensief. Cijfers wijzen uit dat het aantal inbraken in het winterseizoen toeneemt, en op dit moment specifiek in Bemmel. Het doel van de heterdaadactie was dan ook om eventuele inbrekers te onderscheppen van of naar hun doelwit en daarmee duidelijk te maken dat Lingewaard niet gediend is van inbrekers. Tijdens de actie werden geen potentiële inbrekers aangetroffen. Wel is er een proces verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs.

Burgemeester Nelly Kalfs is tevreden over de heterdaadactie: “We maken werk van het voorkomen van inbraken in Lingewaard. Dit signaal willen we afgeven naar potentiële inbrekers. Maar we willen ook aan inwoners laten zien dat we hier werk van maken. Inwoners waren blij met de actie en de zichtbaarheid van politie en boa’s in de wijk.”