Omroep Lingewaard

Het Gelders Blaaskwintet – Let’s Dance Classic (muziek)

Op zondagmiddag 19 januari om 14:30 uur treedt Het Gelders Blaaskwintet op in Theater De KiK.  Stap met het Gelders Blaaskwintet in de tijdmachine en ontdek dat dansmuziek van alle tijden is.
U hoort dansmuziek die beelden oproept van baljurken en grote pruiken, zwarte jurkjes met rode rozen of … Laat u meevoeren tijdens dit verrassende dans-uitstapje met onder andere meeslepende tango’s, statige menuetten, de rumba, polka en nog veel meer herkenbare en heerlijke dansen.

Fluit: Gudrun Bourel / hobo: Pauline Oostenrijk / klarinet: Irene Teepe / fagot: Mette Laugs / hoorn: Kirsten Jeurissen

Opgericht in 2007 kwam het al tot een cd opname in 2008 en een eigen kamermuziekserie in 2009 – het toont het grenzeloze speelplezier van dit blaaskwintet en de wilskracht om iedere keer een hoogwaardig muzikaal eindproduct neer te zetten. Inmiddels heeft het ensemble een zeer gevarieerd repertoire opgebouwd met ontroerende, prikkelende, vrolijke, maar ook verrassende muziek. Alle muziekstijlen komen aan bod. Naast de reguliere concerten organiseert het kwintet ook workshops en educatievoorstellingen. Met de energieke manier van spelen en haar levendige manier van vertellen geeft het ensemble u tijdens een concert een bijzonder kijkje in de muzikale keuken. Voor meer informatie: www.hetgeldersblaaskwintet.nl

Kaarten zijn te bestellen via www.theaterdekik.nl €16,- inclusief drankje.