Omroep Lingewaard

Zo kun je meehelpen om Theater De KiK overeind te houden

Door de coronamaatregel van 1,5 meter afstand mogen er maximaal 51 bezoekers aanwezig zijn in de theaterzaal van Theater De Kik. Eerst was dit aantal 148. Veel evenementen zijn de afgelopen weken geannuleerd en de horeca-inkomsten zijn laag. De verwachting is dat deze maatregel zeker nog een aantal maanden zal gelden. Daarom zullen de inkomsten van dit theater voorlopig onvoldoende zijn om alle kosten te dekken. 

Het theater heeft financiële ondersteuning gevraagd aan de gemeente Overbetuwe. Via de vereniging Gelderse Podia is er hulp gevraagd aan provincie Gelderland. Op z’n vroegst eind juni is het het bekend of Theater De Kik ondersteuning krijgt. Aan Het Rabobank Coöperatiefonds is een bijdrage gevraagd. Zij hebben meteen gereageerd en een bedrag van €2.500,- toegezegd. Dit jaar zou Theater De Kik hun 10-jarig jubileum vieren. De vrijwilligers van De Kik hebben ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum een bedrag van € 700,- geschonken.

De Kik vraagt haar theaterbezoekers mee te helpen om het theater overeind te houden. Dit kan door middel van onderstaande acties.
1. Word Vriend / sponsor van Theater De KiK of verhoog eenmalig je bijdrage.
Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.theaterdekik.nl/vrienden
2. Doneer je Overbetuwe Doet Cheque aan ons project Camera’s voor De KiK
Dit kan vanaf 6 juni via www.overbetuwedoet.nl. Bij de initiatieven zoek je op ‘kik’ en dan kun je op het project ‘Camera’s voor De KiK’ klikken. De Overbetuwe Doet-waardecheque met de unieke code ontvang je tussen 6 en 12 juni in je brievenbus. Je kunt ‘m ook bij Theater De Kik afgeven, dan regelt het Theater het verder.
3. Koop een kaartje voor de benefietavond of geef een optreden.
Op zaterdag 4 juli wordt er een benefietavond georganiseerd voor Theater De KiK. Iedereen die een mooi optreden wil verzorgen voor publiek in de theaterzaal kan zich aanmelden via info@theaterdekik.nl. Dat optreden kan van alles zijn: muziek, dans, cabaret, gesproken tekst of toneel. Meer informatie vind je op de website www.theaterdekik.nl

Samen kunnen we ervoor zorgen dat Theater De KiK overeind blijft!