Omroep Lingewaard

Heiwerkzaamheden markeren start van bouw ziekenhuis van de toekomst in Elst

Berghege Heerkens Bouw start aanstaande woensdag 14 juli met de heiwerkzaamheden in Elst. Daar bouwt Rijnstate aan het ziekenhuis van de toekomst. In vijf weken tijd zullen 378 vibropalen de grond in gaan, in diepte variërend van 9 tot 11 meter. 

 

Als alles volgens planning verloopt, kan Rijnstate voorjaar 2023 de deuren openen van het nieuwe dagziekenhuis. Er wordt begonnen met de bouw van een polikliniek voor dagbehandeling met (beperkte) avond- en weekendopenstelling. Daarmee is het vastgoed up to date voor deze innovatieve uitbreiding.

 

Vooruitgang in de zorg

Uitgangspunt is een ziekenhuis dat duurzaam is gebouwd en zich onderscheidt door een gezond klimaat, innovatieve ontwikkelingen die bijdragen aan vooruitgang in de zorg.

,,Ik ben blij dat we beginnen,’’ bekend Hans Schoo, lid van de Raad van Bestuur van Rijnstate. ,,We hebben er op papier zolang naartoe geleefd. Het ziekenhuis van de toekomst is van groot belang om de zorg in ons gebied de komende jaren vorm en inhoud te blijven geven. We willen daarbij gebruik maken van de technologische ontwikkelingen die deze tijd ons biedt. Het is prachtig om met elkaar die zorgtoekomst vorm te geven.’’

 

Twee periodes

De heiwerkzaamheden zijn opgedeeld in twee periodes.

  • Woensdag 14 juli tot en met vrijdag 23 juli
  • Maandag 23 augustus tot en met vrijdag 10 september

 

Pers is welkom op woensdag 14 juli tussen half 10 en 10 uur als de eerste paal in de grond geslagen wordt.