Omroep Lingewaard

Eerder einde kerstshow Intratuin Elst

Lege parkeerterreinen en ongebruikte karretjes bij Intratuin. Door de harde lockdown moesten Intratuin, IKEA en Hornbach in Duiven sluiten. De beroemde grote kerstshow bij Intratuin bestaat al 30 jaar. De huisjes, poppetjes, lichtjes en verdere versiering in vele miniatuurdorpen en -landschappen worden afgebroken en ingepakt. Net nu deze modelbouw-hobby met een wedstrijd op TV zoveel aandacht krijgt.

Ook Intratuin Elst is door de lockdown dicht, ondanks het nauwlettend naleven van eerdere richtlijnen van RIVM. Bredere wandelpaden, een vaste looprichting en extra schoonmaakrondes. Alle filialen van Intratuin hadden bovendien de openingsdatum van de kerstshows iets vervroegd om de drukte te spreiden. Aan de verkopen te zien heeft dat gewerkt. Veel klanten hebben namelijk tijdig hun kunstkerstbomen, sfeervolle kerstverlichting, nieuwste modellen kersthuisjes, alle denkbare kerstballen, decoratiematerialen, diverse kussens, linten, kaarsen, serviezen en stolpen en natuurlijk echte kerstbomen gekocht.

Er is dus slechts een relatief klein aantal echte kerstbomen overgebleven, volgens bedrijfsleider Sander van de Wetering. Al vanaf augustus was een vaste ploeg medewerkers bezig met de opbouw van de kerstshow. In de weekeinde aangevuld met de student-medewerkers om al bij het begin van de herfstvakantie 2020 de winkel “kerstklaar” te hebben. “Dat is op tijd gelukt met een mooie show als resultaat. Maar half januari, aan het eind van de lockdown, hebben onze klanten geen behoefte meer aan kerstspullen, dus we ruimen de kerstshow op. En we gaan de winkel nu dus voorjaarklaar maken.” geeft Sander aan.

De verkoop in de winkel ligt nu weliswaar stil, maar het personeel is aan het werk. De verzorging van de grote hoeveelheid levend groen vereist namelijk dagelijkse aandacht van de medewerkers. De inventarisatie die normaal in januari is gepland, start nu al in december. “We gaan niet bij de pakken neerzitten omdat de winkel tijdelijk dicht moet, maar pakken eensgezind nieuwe activiteiten op.” zegt Sander en beëindigt het telefooninterview met Omroep Lingewaard optimistisch met: “Prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar !”.