Omroep Lingewaard

Drie dagen schaatsplezier en vertier in Bemmel

Persbericht Kerstcommissie Bemmel

Komend weekend 6, 7 en 8 december is er in Bemmel van alles te beleven. Voor het eerst ligt op de Markt in Bemmel drie dagen een overdekte kunststof ijsbaan waar gratis geschaatst kan worden. Dit als onderdeel van de jaarlijkse kerstmarkt die a.s. zondag 8 december plaatsvindt. Er zijn bij deze ijsbaan voldoende speciale schaatsen aanwezig in alle maten. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. Eetwinkel Polly en de Hema verzorgen samen de catering in de tent. De openingstijd van de ijsbaan zijn:

Vrijdag 6 december van 16 tot 22 uur. Van 20 tot 22 uur is er discoschaatsen.
Zaterdag 7 december van 11 tot 22 uur. Vanaf 18 uur is er livemuziek.
Zondag 8 december van 11 tot 17 uur. Vanaf 12 uur is er livemuziek.

A.s. zondag vindt van 11 tot 17 uur de grote kerstmarkt plaats met veel gezellige kramen van zowel hobbyisten als handelaren. Daarnaast brengen diverse koren op het podium hun kerstliederen ten gehore. Voor de kinderen zijn er leuke attracties en activiteiten en zij kunnen bij de wensboom weer hun kerstwens kenbaar maken. Ook rijdt er dit jaar voor het eerst een kersttreintje door het dorp met verschillende halteplaatsen. Natuurlijk zijn alle winkels en horecagelegenheden geopend, zodat u kerstinkopen kunt doen en kunt genieten van een hapje en een drankje.

Op zaterdag 7 en zondag 8 december vindt in kasteel de Kinkelenburg van 11 tot 17 uur voor de 6 de keer de expositie “Kunst in het Kasteel” plaats. Liefst 13 kunstenaars laten de bezoekers daar een grote verscheidenheid aan kunst zien.

Tot slot is er zondag 8 december van 13:00 – 14:30 uur een presentatie van een boek over het verleden en heden van De Kinkel. De titel is: ‘Met het oog op De Kinkel’. Het boek bevat tal van interviews met gebruikers en gewone mensen uit Bemmel. Daarnaast is er van 15:00 tot

17:00 uur de laatste ruilbeurs van ‘Bemmel in beeld’

Dus alle aanleiding om komend weekend naar het centrum van Bemmel te komen. Er is voldoende “gratis” parkeergelegenheid aanwezig. De ondernemers van Bemmel heten u van harte welkom.

Dit hele evenement is mede mogelijk gemaakt door steun van een groot aantal sponsors en ambassadeurs. Daarnaast kan een evenement van deze omvang nooit georganiseerd worden zonder de steun van de vele vrijwilligers. Deze groep bestaat uit de leden van de kerstmarktcommissie, de Geintrappers, Het Oerkind en Scouting Bemmel. Daarom heel veel dank aan zowel alle sponsoren als vrijwilligers!