Omroep Lingewaard

De wedstrijd die het moest worden werd het toch niet

Bij winst vandaag zou er nog wat te halen zijn voor Jonge Kracht,  echter dat viel vandaag niet mee. In de 1e helft waren Jonge Kracht en Spero aan elkaar gewaagd.  Al in de 2e minuut was het Luke Peters die een mooie kans had om de 1 – 0 op het bord te zetten, maar de bal ging helaas naast.

In de 10e minuut kreeg Jonge Kracht een vrije trap, echter deze werd afgefloten voor buiten spel hoewel er twijfels waren of Klaas Venderbosch buitenspel stond. In de 18e minuut was het Spero die een vrije trap kreeg, maar Erwin Peters schoot naast. Met over en weer wat kansen kwam de rust in zicht.

Na de hervatting was het Spero die wat meer in de wedstrijd kwam en Jonge Kracht meer op eigen helft terug drong. Gelukkig zonder nadelige gevolgen voor Jonge Kracht. De achterhoede stond zijn mannetje bij Jonge Kracht met een goed keepende Ted Gerichhausen.

In de laatste 20 minuten pakte Jonge Kracht de draad weer op. Er werd goed gespeel en hard gewerkt. Er waren zeker kansen om de winst binnen te halen. Maar de scheidsrechter die tot dan toe goed floot, was na een klein incidentje de kluts een beetje kwijt.

Al met al kun je zeggen Jonge Kracht tevreden kan zijn met het gelijke spel, hoewel… winst was ook zeker mogelijk geweest… Jonge Kracht is niet weggespeeld en heeft kansen gehad. Alleen ontbrak het aan dat kleine beetje geluk dat je nodig hebt. Wint Jonge kracht a.s. zondag de laatste wedstrijd van deze competitie van Hatert, en gaat Eldenia bij VDZ onderuit dan komen zowel Jonge Kracht als Eldenia gelijk in punten. In dat geval volgt er nog een beslissingswedstrijd wie er dan nacompetitie gaan spelen. Dit is voor Jonge Kracht momenteel het meest haalbare. Mocht dat niet lukken dan volgt zeker de nacompetitie.