Competitie Team Badmintonclub Gendt KAMPIOEN

Één wedstrijdpunt voorsprong op de nummer twee had het Gendtse mixteam toen het begon aan de moeilijke uitwedstrijd in Apeldoorn tegen Wormense. En dit ene punt bleek voldoende om als 1e te eindigen en zo te promoveren naar de 1e districtsklasse.
Gemakkelijk ging het niet afgelopen zondag. De herendubbel van Theo Elbers en Gert-Jan Meyer werd op het nippertje verloren in 3 sets met 21-16, 13-21 en 23-21. Gelijk stonden ze al achter met 1-0.
De damesdubbel Aline Janssen en Alberdien Langen wisten de stand gelijk te trekken door redelijk eenvoudig te winnen met 12-21 en 10-21.
De Gendtse heren hadden in hun enkelspel toch wel moeite met de veren shuttle en verloren dan ook allebei hun partij. Om kampioen te worden hadden ze nu al voor moeten staan en niet met 3-1 achter. De meegereisde supporters werden er ook een beetje stil van.
Maar zoals vaker dit seizoen trokken de Gendtse dames de stand weer gelijk.
Aline startte haar enkel niet al te best. De 1e set wist ze met veel moeite te winnen met 19-21 na eerst met 17-13 achter gestaan te hebben. De 2e set had ze haar draai gevonden en speelde ze ook deze keer haar tegenstandster helemaal zoek en won dan ook vrij gemakkelijk met 7-21.
Ook Alberdien had in de 1e set vrij veel moeite met het spel van haar tegenstandster. Ondanks een lichte voetblessure slaagde ze er toch in om de 1e set nipt te winnen met 19-21. In de 2e set speelde ze rustig en onbewogen door en won ook deze set met 13-21.
De tussenstand was nu 3-3 met nog 2 mixpartijen te gaan. Hier hadden ze niet helemaal rekening mee gehouden maar winst van de mixen zou toch nog voor een kleine overwinning kunnen zorgen.
De mix van Theo en Alberdien werd gewonnen maar dit ging niet zo gemakkelijk. In de 1e set ging het lange tijd gelijk op en na verlenging bij de stand 24-25 maakte Gendt het beslissende laatste punt en wonnen met 24-26.
In de 2e set liep het veel beter en deze werd dan ook iets makkelijker gewonnen met de cijfers 12-21.
Gendt stond voor met 3-4 en Gert-Jan en Aline wisten dat ze moesten winnen om eventueel kampioen te worden.
Na ook een zeer spannende 1e set, gewonnen met 19-21, werd ook de 2e set gewonnen met 13-21.
Gendt had gewonnen met 3-5 en het wachten was op de uitslag Stuban – Appoldro.
Omdat deze wedstrijd iets later was begonnen waren het toch nog wel even een paar spannende minuten.
Pas toen een kwartiertje na de wedstrijd het bericht kwam dat ook Appoldro hun wedstrijd hadden gewonnen met 3-5 kon de kurk van de fles.
In 2 jaar tijd promoveren van de 3de klasse naar de 2de klasse en uiteindelijk naar de 1ste klasse is een prestatie van formaat.