Omroep Lingewaard

Coconoogst in Bemmel

Het is ca. 1 jaar geleden dat het Bijenlint De Ward inzaaiden met bijenbloemzaden. Het resultaat was een lust voor het oog: een kleurrijk Bijenlint met een bijzondere schakering van prachtige bloemen, waar we lang van mochten genieten! En niet alleen wij. Voor onze bijen, vlinders, zweefvliegen en overige insecten was het bloembed een lustoord met veel voeding zoals nectar en stuifmeel.

 

Bijenhuis en coconoogst

U heeft het vast zien staan tussen de weelderige bloemen; een bijenhuisje. Dit huisje is een speciaal nestblok dat we hebben uitgezet voor wilde en toch vriendelijke bijen, ze steken namelijk niet. Ze bestuiven de bloesems en zorgen voor veel nakomelingen. Rondom het huisje gonsde het in de zomer van de bijtjes, die af en aan vlogen om de gaatjes in het blok te vullen met stuifmeel en eitjes, zodat de nakomelingen kunnen groeien. En ze hebben heel goed werk verricht, want er zijn vele cocons. Deze cocons zijn inmiddels volgroeid en is het tijd om ze te oogsten. Tijdens de workshop zullen deze geoogst worden en zal Joop Dahm laten zien hoe dit in zijn werk gaat.

 

Omdat dit voor Bijenlint De Ward de eerste keer is, komt voor deze speciale gelegenheid wethouder Helga Witjes een handje helpen.Tijdens deze workshop geven we informatie over de ontwikkeling van het Bijenlint en de besteding van de gelden dit zijn ontvangen van Lingewaard Doet.

Onze Fotograaf was aanwezig en maakte onderstaande reportage