Omroep Lingewaard

Burgemeester sluit pand in Huissen

Burgemeester Nelly Kalfs van gemeente Lingewaard heeft opdracht gegeven tot het sluiten van een bedrijfsunit aan de Nijverheidsstraat 33f in  Huissen. Vanuit deze locatie wordt bedrijfsmatig gehandeld in plantenvoeding, voedingssupplementen en toebehoren die
bekend staan als specifieke middelen voor de hennepteelt.

De burgemeester kan een pand sluiten wanneer deze locatie een rol speelt in de drugshandel. In dit geval was er sprake van professionele voorbereidingshandelingen ten behoeve van de illegale hennepteelt. Daarom gaan de deuren van de bedrijfsunit aan de Nijverheidsstraat 33f in Huissen voor 3 maanden dicht. Het gaat om een huurpand.

Rust in omgeving terugbrengen
Met deze sluiting wil de burgemeester de bekendheid van de locatie als drugsadres teniet doen, de rust in de omgeving terugbrengen en herhaling van verstoring van de openbare orde en verdere aantasting van het werk- en leefklimaat voorkomen.

Daarnaast wil de burgemeester door deze sluiting eventuele gevoelens van onveiligheid in de omgeving wegnemen. De burgemeester heeft de buren een brief over de sluiting van de bedrijfsunit gestuurd.

Verdachte situaties melden
De burgemeester roept inwoners op om de politie te bellen als zij iets verdachts zien of horen. “Meldingen van verdachte situaties zijn heel belangrijk. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, maar ook om de politie te helpen bij de opsporing van de criminelen die achter de drugsproductie en drugshandel zitten. Drugscriminaliteit is erg gevaarlijk. Het tast ons gevoel van veiligheid aan. Gelukkig komen er steeds vaker meldingen binnen bij de politie of bij Meld Misdaad Anoniem. Zo zorgen we er met elkaar voor dat Lingewaard veilig blijft.”