Omroep Lingewaard

Burgemeester sluit drugspand in Huissen

Burgemeester Nelly Kalfs heeft opdracht gegeven tot het sluiten van een appartement aan  de Laurentiusstraat 4b in Huissen. Op dit adres trof de politie op 29 juni 2021 een  handelshoeveelheid harddrugs en een vuurwapen aan.  De burgemeester kan een woning sluiten wanneer er drugs wordt gevonden. Daarom gaat het  appartement aan de Laurentiusstraat op 3 september 2021 voor één maand dicht.  

Met de sluiting wil de burgemeester de bekendheid van het adres als drugsadres teniet doen, de  rust in de omgeving terugbrengen en herhaling van verstoring van de openbare orde en verdere  aantasting van het woon- en leefklimaat voorkomen.

Daarnaast wil de burgemeester door deze  sluiting eventuele gevoelens van onveiligheid in de omgeving wegnemen. “De handel in harddrugs  is een onverantwoordelijke manier om te proberen snel geld te verdienen”, zegt de burgemeester.  “Het aantreffen van een vuurwapen in deze woning onderstreept nog maar eens dat de handel in  harddrugs vaak samen gaat met ernstige criminaliteit. Dit is gevaarlijk voor bewoners én  omwonenden.”  

Verdachte situaties melden. De burgemeester roept inwoners op om de politie te bellen als zij iets verdachts zien of horen.  “Meldingen van verdachte situaties zijn heel belangrijk. Om gevaarlijke situaties te voorkomen,  maar ook om de politie te helpen bij de opsporing van de criminelen die achter de synthetische  

drugsproductie en drugshandel zitten. Drugscriminaliteit is erg gevaarlijk. Het tast ons gevoel van  veiligheid aan. Gelukkig komen er steeds vaker meldingen binnen bij de politie of bij Meld Misdaad  Anoniem. Zo zorgen we er met elkaar voor dat Lingewaard veilig blijft.”  

Huis verhuurd? Zorg dat er geen drugshandel plaatsvindt!  

Mensen die hun huis verhuren, moeten zich bewust zijn van de risico’s. De verhuurder is  

verantwoordelijk voor wat er in zijn huis gebeurt, dus ook voor eventuele illegale praktijken.  

Verhuurders doen er dan ook goed aan zich te verdiepen in het werk, inkomen en de historie van  de huurder, een goed huurcontract op te stellen en afspraken te maken over periodieke controles  van de woning. Vermoedt u illegale handelingen? Schakel dan de politie in.