Omroep Lingewaard

Burgemeester Schuurmans: ‘Auto blijft sexy’…

HUISSEN – Verguld waren en zijn Paul sr., Paul jr. en Jan Willem van Dalen. Dat het College van B en W van Lingewaard een bezoek heeft gebracht aan Automobielbedrijf Paul van Dalen. ‘Een mooi en goed familiebedrijf’, zo luidde het oordeel van burgemeester en wethouders van Lingewaard. En dat al ruim 55 jaar.

Burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven bracht met de wethouders Helga Witjes en Theo Peren, gemeentesecretaris Jan Wijnia en adviseur economische zaken Ursula Sewbalak op dinsdag 14 maart jl. een bezoek aan Automobielbedrijf Paul van Dalen in Huissen. Op een zonovergoten middag kreeg het gezelschap een rondleiding op de twee locaties van het no-nonsense familiebedrijf met zes medewerkers.
Eerst op de plek waar het begin jaren ‘60 begon voor Paul van Dalen sr., aan de Karstraat. Daar runde hij met zijn vrouw Annie een autobedrijf met als speerpunten de beste prijs-kwaliteit verhouding, service en vakkundigheid Op deze locatie is het nog altijd een drukte van jewelste in de werkplaats waar APK’s en onderhoud aan alle merken auto’s bekwaam worden uitgevoerd.
En nog steeds gelden de voornoemde speerpunten. Want zonen Paul en Jan Willem namen in 2004 het stokje van hun vader, de speerpunten én zijn arbeidsethos over. Ze zijn trots op de historie, maar voerden ook noviteiten door.

In november 2015 openden de broers zelfs een tweede vestiging, aan de Veilingweg 15c. Dit om aan de toenemende vraag van de zich almaar sterk groeiende klantenkring te kunnen voldoen. Telkens zijn er 100 jonge Bovag-occassions op voorraad. Het gemeentelijk bezoek had op de ‘nieuwe’ locatie direct oog voor de blinkende bolides.

Landelijk bekend
Na wat lekkernijen en drankjes en een ongedwongen presentatie van Jan Willem en Paul jr. over de onderneming (‘Door onze succesvolle website, zijn we inmiddels landelijk bekend.’) waren er mooie woorden van de burgermoeder.
,,Wat mij is opgevallen is de liefde voor dit mooie en goede familiebedrijf, al vanaf begin af aan door Paul senior en zijn vrouw. Voortgezet door de tweede generatie. En die opvolging gaat vast lukken. Er staat namelijk van alles te gebeuren op het gebied van auto’s, misschien is een rijbewijs wel niet meer nodig of gaan auto’s vliegen. Maar iedere jongen of man blijft geïnteresseerd in auto’s. Vrouwen trouwens ook steeds meer. De auto blijft een sexy artikel. Een garantie dat de volgende generatie de zaak over neemt.’’

Aangezien zonen Paul en Jan Willem en ook dochter Astrid kinderen hebben, lijkt het met de opvolging in het familiebedrijf dus inderdaad wel goed te zitten.
Aan het eind van het bezoek zei de burgemeester: ,,Zelden zijn we zo mooi ontvangen.’’
En laat een goede ontvangst nou het uitgangspunt zijn voor iedere bezoeker van Automobielbedrijf Paul van Dalen. ,,Elke klant van ons heeft het zelfde nummer, namelijk nummer 1!’’ Meer info plus overzicht van de occasions: www.paulvandalen.nl
Foto’s: © Rolf Hensel

Foto’s: © Rolf Hensel

 

Foto’s: © Rolf Hensel.

 

Foto’s: © Rolf Hensel.