Broodnodige overwinning Jonge Kracht

Om nacompetitie te voorkomen zou Jonge Kracht deze zonnige zondagmiddag de wedstrijd tegen DIO ’30 moeten winnen, anders wordt het voorkomen van nacompetitie lastig. Keeper Ted Gerichhausen verving de gepasseerde keeper Brian Wouterse.

De eerste minuten verliepen over en weer tot in de 6e minuut de bal echt klungelig werd weggewerkt door Jonge Kracht en DIO ’30 door een doelpunt van Vincent van Hees op voorsprong kwam.
Daarmee holde Jonge Kracht weer achter de feiten aan. Toch lieten de boys de koppen niet hangen en werden er kansen gecreëerd. Door een hoekschop kwam de bal op het hoofd van Ferdi Jansen, maar ging helaas rakelings naast het doel van DIO ’30.

Echter in de 18e minuut was het Tijs Jansen die de bal kon onderscheppen en ondanks twee maal op de grond te zijn gewerkt, toch de felheid had om door te gaan en zo de 1 – 1 op het bord kon laten zetten.

Dit was ook de ruststand. Ook in ondanks de wissel in de 1e helft voor Kevin Aaldering in Mitch Janssen bleef het 1 – 1.

Na rust was het weer over en weer en werd het spel gemaakt door DIO ’30. Maar in de 60e minuut kwam de bal door een vrije trap van Perry Nesselaar in het strafschopgebied, waar Klaas Venderbosch onder uit geduwd werd en de goed leidende scheidsrechter de bal resoluut naar de stip wees. Klaas Venderbosch benutte de strafschop en liet de 2 – 1 op het bord zetten.

In de 80e minuut was het Perry Nesselaar die de bal onderschepte en na een zuivere voorzet was het wederom Klaas Venderbosch die kon scoren. Het werd de laatste 10 minuten nog even billen knijpen voor Jonge Kracht, zeker toen Jan Willem Jeurissen van DIO’30 de achterstand verkleinde naar 3 – 2.

Zo eindigde de wedstrijd door keihard werken van heel de ploeg in een terechte overwinning. Dit biedt perspectief voor de volgende wedstrijd.

Tekst: Alex Hubers / VV Jonge Kracht
Archieffoto: © Fons Sluiter