Omroep Lingewaard

Boomfeestdag 2020: Opening het Plaksche Veld

foto: archief Boomfeestdag 2019

Op woensdag 18 maart wordt, tijdens de viering van de Nationale Boomfeestdag, het Plaksche Veld feestelijk geopend. Kinderen van basisscholen uit de gemeente Lingewaard zullen een vlechthaag inplanten en daarmee het Plaksche Veld afronden. Ook wordt ter onderschrijving van de samenwerking tussen de gemeente Lingewaard, gemeente Overbetuwe en Park Lingezegen een symbolische ‘samenwerkingsboom’ geplant.

 

Noordrand Bemmel wordt Plaksche Veld

Het Plaksche Veld is een van de laatste delen van Park Lingezegen wat afgerond wordt. Het terrein ligt langs de Noordrand van Bemmel, langs de Plakselaan en de Groenestraat. Op het Plaksche Veld is ruimte voor het boerenland van vroeger: kleinschalig, met heggen en hagen, kleine akkers en boomgaarden met ruimte voor natuur en recreatie.

Viering boomfeestdag

Onder begeleiding van Stichting Lingewaard Natuurlijk zullen kinderen van de verschillende basisscholen uit de gemeente Lingewaard op 18 maart helpen bij de opening van het Plaksche Veld. De kinderen planten het laatste deel van de vlechthaag in op het terrein. Deze jonge inwoners van de gemeente Lingewaard realiseren zo hun groene uitloop voor de toekomst.

Planten Samenwerkingsboom

Ook wordt een symbolische ‘samenwerkingsboom’ geplant door wethouders Helga Witjes van de Gemeente Lingewaard, Dimitri Horsthuis – Tangelder van de gemeente Overbetuwe en Sven van Rijswijk, directeur van Park Lingezegen. De boom zal een symbool zijn voor de samenwerking tussen de twee buurgemeenten en Park Lingezegen.

Programma

09:00 uur: Opening boomfeestdag & onthulling paneel + opening het Plaksche Veld door Helga Witjes en Sven van Rijswijk: Kinderen planten eerste deel van de haag in / gaan op excursie door het terrein

10: 00 uur: Inplanten samenwerkingsboom door Helga Witjes, Dimitri Tangelder Horsthuis en Sven van Rijswijk.

10:30 uur: Voortzetting inplanten: Kinderen planten tweede deel van de haag in/ gaan op excursie door het terrein

12:00 uur: einde boomfeestdag