Omroep Lingewaard

Blitzz in de Buitenpoort

Op vrijdag 17 mei organiseerde De Buitenpoort is samenwerking met de jongerenwerkers van de Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) voor de 2de maal het Blitzz feest.

Dit feest voor en door jongeren van 13 t/m17 jaar uit de gemeente Lingewaard, is een zogenaamd NIX feest: roken is verboden en er wordt geen alcohol geschonken.

De opkomst was zeer goed, wel opvallend was echter de aanwezigheid van het beperkte aantal jongens.

De jeugd kon achtereenvolgend genieten van de Dj’s Harry, Nameonthebeatd , Hally en de rappers Robba & Asjabi. De avond werd afgesloten met een spetterend optreden van de vrouwelijke rapper Delany. Als zangeres/rapper deed zij mee aan het SBS-programma The Next Boy/ Girl band en haalde hierbij de finale. Gedurende een jaar maakte de band met veel succes een tour door Nederland, maar uiteindelijk heeft zij besloten om toch voor een solo carrière te gaan. Na haar optreden ontstond er een  lange wachtrij om met haar een selfie te maken!

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde avond met een uitstekende sfeer. Ook in 2020 zal dus weer vrijwel zeker een BLITZZ feest georganiseerd worden.

Onze fotograaf maakte de onderstaande reportage.

Foto’s: © Hennie van Diest