Omroep Lingewaard

Bijzondere Mercedes ziet Abraham

BEMMEL –  Een bijzondere Mercedes wordt 50 jaar. Dat is toch iets bijzonders. Eigenaar Henk Kempkens wilde dit niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom werd het huis uitgedost en werd een heuse Abraham geplaatst

De Mercedes uit 1970 is nog steeds in originele staat en ziet er nog bijzonder goed uit. “Hij heeft hier en daar een plekje, maar er is nog nooit iets aan gedaan.  28 Jaar geleden zag ik hem staan op een Paasshow in Nijmegen. Ik zei toen tegen de eigenaar Rijnberk “haal dat bord er maar af, ik koop dat ding” aldus Kempens

Sinds die tijd is Henk de trots eigenaar. Hij rijdt er af en toe een bruiloft mee, of gaat met zijn vrouw Karin een rondje toeren op zondag.

Henk is de derde eigenaar van deze auto. Hij is eerst van de directeur van Mercedes geweest. Door dhr. Verkade is de auto naar Nederland gehaald, die de auto bij Rijnberk neerzette voor een beurt. De auto is daar nooit meer weggegaan tot Henk hem 28 jaar geleden kocht.

Van deze auto rijden nog twee ander exemplaren in Nederland. In totaal zijn maar 10.000 van deze Mercedessen met een dikke V8 motor gemaakt.

“De auto staat altijd binnen. Ik laat hem echt niet buiten staan. Eenmaal had ik hem klaar staan oor een bruiloft toen een paar onverlaten de ster eraf hadden getrokken. Gelukkig lag er bij Rijnberk nog zo’n ster en kon ik hem nog repareren.”

Vandaag wordt er coronaproof met wat familie, vrienden en Abraham een borreltje gedronken op dit heugelijke feit.