Omroep Lingewaard

Bestuurlijk akkoord Gelderland en Lingewaard over aanpak Bemmelse rotonde…

Plan voor betere doorstroming en meer veiligheid

Provincie Gelderland en gemeente Lingewaard bereikten vandaag overeenstemming over het ombouwen van de rotonde op de provinciale weg N839 bij Bemmel. Op het kruispunt Van de Van Elkweg-Van der Mondeweg-Van Nispenlaan komt een kruising met verkeerslichten. Voor fietsers komt aan de westzijde van de provinciale weg een tweezijdig fietspad, zodat oversteken niet meer nodig is. Vanuit de woonwijk Hof van Klein Baal komt een aansluiting met verkeerslichten op de weg. Door deze ingreep verbetert de doorstroming en verkeersveiligheid.

Provincie Gelderland voert de maatregelen uit en draagt maximaal 2 miljoen euro bij aan de ombouw van de rotonde en het fietspad. De gemeente Lingewaard investeert ook een bedrag van 2 miljoen euro voor het ontsluiten van de woonwijk en het verbeteren van de ontsluiting van de Aldi. De provincie en de gemeente gaan spoedig aan de slag met het uitwerken van het ontwerp. Het duurt naar verwachting nog enkele jaren voordat de ombouw van de rotonde kan starten.

De aanpak van de rotonde zorgt voor betere doorstroming en meer veiligheid.

De afspraken zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer van en naar Bemmel, Haalderen, Gendt, en Doornenburg. De doorstroming staat onder druk door de autonome groei van het autoverkeer en de toename van de hoeveelheid verkeer door nieuwbouw in de omgeving. Fietsverkeer heeft voorrang op de rotonde en dat zorgt voor extra problemen. Verkeer vanuit de woonwijk Essenpas kan moeilijk de rotonde op. Tot slot is de fietsoversteek op de Van Nispenlaan niet veilig. Deze problemen worden met uitvoering van de plannen verholpen.

Gelders gedeputeerde Mobiliteit, Helga Witjes; “Ik ken deze situatie goed. Deze oplossing verbetert de verkeersveiligheid en ik ben blij met de afspraken. Zodat scholieren veiliger naar school kunnen en het verkeer beter door kan rijden.”

Johan Sluiter, wethouder mobiliteit van gemeente Lingewaard: “Aanpassing van de rotonde is een langgekoesterde wens van omwonenden, de school en de gemeente. Het is fijn dat het er nu eindelijk van gaat komen.”