Omroep Lingewaard

Benefietmasterclass ‘Dans gaat ergens over’

Persbericht Rotary Lingewaard Bemmel

Op zondag 12 januari a.s. van 14:00 – 16:30 uur organiseert Rotary Lingewaard Bemmel de Benefietmasterclass ‘Dans gaat ergens over’ in de Theaterkerk in Bemmel. 

Treed binnen in de wereld van het danstheater en laat u verrassen. Kathrin Gramelsberger, choreografe, danseres en artistiek leider van danstheater Bühnenbiest, beantwoordt vragen als: Wat is danstheater? Hoe is het ontstaan? Hoe versterken dans, zang en tekst elkaar? Welke rol speelde dans door de eeuwen heen in maatschappelijk en cultureel opzicht? En waarom werkt dans verbindend?

Verbinding is de rode draad in deze voorstelling. Na de pauze geven Kathrin en Maarten Krielen, danser, choreograaf en muzikant met de dans ASHE zowel fysiek als muzikaal uiting aan het woord ‘verbinding’. Hoe treden wij in verbinding met andere mensen? Wanneer voelen wij ons verbonden? Is een band met elkaar altijd wenselijk? 

ASHE, afkomstig uit de Yoruba cultuur Nigeria, is de levensenergie die alle organismen op aarde met elkaar verbindt.

Met je kaartje steun je het project van Young Africa Namibië. Young Africa helpt kansarme jongeren met een opleiding en een baan aan een betere toekomst. Aan de huidige integrale ontwikkelingsaanpak willen zij basistrainingen computervaardigheden toevoegen.

Informatie

Kaartjes zijn 16 euro per stuk (excl. betalingskosten, max. euro 0,45), te bestellen via www.rotarylingewaard.nl

Kathrin Gramelsberger en Maarten Krielen Fotograaf: Anna Fransen