Behoud 3e klasse moeilijke klus voor Jonge Kracht

De wedstrijd begon al goed. In de 2e minuut was het de keeper van SCH die hard de bal tegen zich aankreeg. Het was niet goed te zien vanaf de tribune, maar later bleek ( na raadplegen van de foto van Fons Sluiter) dat de keeper de bal 20 cm achter de lijn wegkaapte. Dus eigenlijk had de stand 1-0 voor Jonge Kracht op het scorebord moeten staan. Hierna ging het wat over en weer en echte kansen bleven uit tot in de 16e minuut Hazar Can vrij voor het doel kwam nadat hij keeper Brain Wouterse uit had gespeeld. Hij schoot echter tegen de paal. In de 23e minuut was het Robbert Seijen die de bal wel achter de doelman in het net kreeg, 0-1.
Twee minuten later werd er een overtreding gemaakt door Jonge Kracht met als gevolg een vrije trap voor SCH. Deze werd mooi door Berry Breems over de muur geschoten, 0-2. Net voor rust in de 43e minuut was knullig uitverdedigen van Jonge Kracht de reden dat wederom Robbert Seijen kon scoren en daarmee de 0-3 op het scorenbord liet zetten.
De 2e helft verliep zonder enig doelpunt. Beide ploegen kwamen niet ver. Jonge Kracht wilde wel, maar het zat ze niet mee. Er werden door scheidsrechter Hoebink 4 gele kaarten getrokken voor Jonge Kracht. Een forse overtreding in de 80e minuut door SCH werd niet bestraft.
Hopelijk vindt Jonge Kracht in de nog komende wedstrijden moed en vertrouwen om behoud in de 3e klasse veilig te stellen.

Tekst: Alex Hubers / Jonge Kracht.

Foto’s: © Fons Sluiter