Omroep Lingewaard

Activiteiten in Dominicanenklooster Huissen i.v.m. 75 jaar Vrijheid

Concert ter nagedachtenis aan 75 jaar Operatie Market Garden
In 2019 is het 75 jaar geleden dat duizenden geallieerde soldaten rondom Arnhem landden om te vechten voor onze vrijheid. Om deze Operation Market Garden te gedenken is een gelegenheidskoor samengesteld van 32 zangers en zangeressen uit de betrokken landen, van beide zijden. In een week tijd zullen de koorleden onder leiding van dirigent Peter Leech (zoon van een Britse veteraan) de muziek instuderen.
Van de muziek is een deel speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd. Vervolgens zal het koor de ingestudeerde muziek ten gehore brengen tijdens een drietal concerten op diverse locaties:
Maandag 16 september 20.00 uur, kapel Dominicanenklooster Huissen

Dinsdag 17 september 20.00 uur, parochiekerk Sint Petrus, Uden

Woensdag 18 september 20.00 uur, Nederlands Hervormde kerk, Groesbeek
U bent van harte uitgenodigd voor dit bijzondere concert!

Meer info en aanmelden: www.kloosterhuissen.nl/p/1500

 

Voorstelling “Vannacht naar dag – 75 jaar vrede en vrijheid” in Dominicanenklooster Huissen.

U bent van harte uitgenodigd voor deze prachtige muzikale vertelling over oorlog en vrede van zangeres en actrice Quirine Melssen. De performance Vannacht naar Dag begint een uur voordat de zon opkomt en speelt zich grotendeels af in het schemergebied tussen nacht en dag. De oorlog kent vele verhalen. Quirine Melssen vertelt enkele indringende ervaringen van gewone mensen. De vertellingen zijn vervlochten met liederen.

Donderdag 26 september 2019 van 06.30 – 07.30 uur

De voorstelling is gratis, tijdens het aansluitende ontbijt kunt u nog even napraten over de voorstelling. Voor het ontbijt vragen we een vergoeding.

Meer info en aanmelden: www.kloosterhuissen.nl/p/1498