Omroep Lingewaard

Derde editie van Rotaryclub high tea groot succes…

BEMMEL – In de Theaterkerk vond zondagmiddag 20 oktober een door Rotaryclub Lingewaard georganiseerde high tea plaats. Het jaarlijks terugkerende evenement is speciaal bedoelt voor alleenstaande 65-plussers, om in contact te komen met anderen en nieuwe vriendschappen te sluiten.

De Rotary high tea kan elk jaar rekenen op een hoge opkomst. “Er komen zo’n 80 à 90 mensen op af. Mensen moeten zich van tevoren aanmelden, omdat er een maximum aantal plekken is. Vroeger lieten we 100 mensen toe, maar we merken dat het dan te druk is en de mensen te dicht op elkaar zitten”, aldus één van de organisatoren.

De high tea krijgt veel positieve reacties. Sommige aanwezige ouderen spreken er jaarlijks met elkaar af en ervaren veel gezelligheid. “Het is super gezellig, ik kom hier altijd mensen tegen die ik ken.” Leden van Rotaryclub Lingewaard geven aan dat het tijdstip ook gunstig is. “In het verleden werd er een speciaal diner georganiseerd voor de ouderen op het OBC, maar dat was in de avond dus viel toch ongunstiger. Ouderen die elkaar van het jaarlijkse diner kenden ontmoeten elkaar nu op de jaarlijkse high tea.”

Het evenement werd feestelijk aangekleed met niet alleen kaarsjes en macarons, maar ook muzikale vertolking. Zangeres Annet Nikamp zorgde voor extra sfeer tijdens het gezellige praatfestijn. Om de jaarlijkse high tea te bekostigen wordt er met het evenement ‘tientje voor taal’ geld ingezameld. De volgende editie van ‘tientje voor taal’ zal plaatsvinden op 14 maart 2025 in Theaterkerk Bemmel.

Door Jennifer Straub, 20 oktober 2024.