Omroep Lingewaard

Ria Denkers-Kool uit Bemmel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau…

Vandaag is de Bemmelse Ria Denkers-Kool benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Nelly Kalfs speldde de gedecoreerde de Koninklijke onderscheiding op tijdens haar 30-jarig jubileum bij Rijn IJssel.

Sinds 1994 is mevrouw Denkers-Kool als vrijwilligster betrokken bij de taallessen voor inburgeraars. Ze heeft veel cursisten geholpen bij het leren van de Nederlandse taal en over de Nederlandse maatschappij. Dankzij haar jarenlange ervaring kan zij ook zelfstandig groepjes cursisten begeleiden. Ondanks haar hoge leeftijd is zij nog wekelijks twee dagdelen met veel enthousiasme aanwezig bij Rijn IJssel.

Naast haar taken bij Rijn IJssel was zij ook actief voor anderslerenden. Eerst 15 jaar bij Rijn IJssel en daarna tot 2020 bij Stichting Welzijn Lingewaard. Voor deze groep mensen heeft zij in al die jaren diverse activiteiten georganiseerd. Zo ging ze samen met hen boodschappen doen, koken of uitstapjes maken. Op het eerste oog simpele activiteiten, maar voor de groep anderslerenden belangrijke en leerzame dingen. Met veel aandacht en geduld was zij er altijd voor hen.

-Persbericht-