Omroep Lingewaard

Huissense Kermis

De Kermis heeft Huissen weer aangedaan! Een feest voor jong en oud en voor elck wat wilsch. En het mag gezegd en geschreven worden: De diversiteit van de kramen en attracties was groot.

Zondagmiddag was de kermis druk bezocht, de botsauto’s, The Shooting Saloon, het touwtje trekken of eendjes vangen, het spookhuis, de suikerspin en de oliebollenkraam, je moest echt wachten tot je aan de beurt was.

Het weer hielp ook mee. Een heerlijk zonnetje en een zacht briesje maakten het bezoek aan de kermis compleet. Wat echter mij ook opviel, waren de prijzen! Kon je “vroeguh” voor 2 kwartjes een ritje in een willekeurige attractie maken, de prijzen anno 2024 vallen een stuk hoger uit. Begrijpelijk voor de kermisexploitanten, wat minder prettig voor de bezoekers en het komt mij voor dat dit voor sommige mensen zelfs een reden is om de kermis te mijden.

De vervelende keuze om je geld te besteden aan de (ook dure) dagelijkse boodschappen of aan de kermis en daarmee ook je kinderen teleur te stellen, moet dan maar al te vaak worden gemaakt.

Het baasje van Vesta (naam bij de redactie bekend)

 

foto’s van kermismaandag © Paul van Rixtel