Omroep Lingewaard

Rick Bouwman uit Doornenburg benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau…

In de ochtend van 16 september is Doornenburger Rick Bouwman benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Nelly Kalfs speldde de gedecoreerde de versierselen op tijdens de Schuttersfeesten op Kasteel Doornenburg.

De heer Bouwman is ooit als zevenjarige vendelier begonnen bij de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen. Inmiddels is hij kapitein van het korps. Van 2009 tot 2022 maakte hij deel uit van het bestuur van de schutterij. Nu is hij nog steeds de drijvende kracht achter veel evenementen enactiviteiten die het hele jaar door worden georganiseerd. De heer Bouwman was ook actief betrokken bij de organisatie van de Federale Schuttersdag, Landjuweel en de Kringdag Rijk van Nijmegen de Betuwe.

Zo’n 15 jaar heeft de heer Bouwman de website van de schutterij beheerd. Ook heeft hij de bekendheid van de schutterij vergroot door middel van het opzetten van diverse social mediakanalen. Daarnaast is hij de bedenker en vijf jaar lang de schrijver geweest van het interne clubblad ‘De Affuit’. Ondertussen was hij ook jarenlang actief binnen de Schutterskring Rijk van Nijmegen en de Betuwe als Kringcommandant. Deze functie heeft hij 18 jaar vervuld. Sinds 2022 is hij juryvoorzitter bij de Schutterskring.

Carnaval in Doornenburg is nog springlevend dankzij de schutterij. De heer Bouwman is secretaris van de stichting en sinds 2017 intensief betrokken bij de organisatie van diverse carnavalsactiviteiten in de Doornenburgse dorpsgemeenschap. Ook verzorgt hij de promotie van alle carnavalsactiviteiten via lokale en regionale media en de website. De heer Bouwman is voor het Doornenburgse Carnaval een onmisbare
schakel. Hij zoekt steeds de verbinding tussen mensen, verenigingen en organisaties. Om de carnavalscultuur onder de aandacht te brengen, kennis hierover uit te dragen en vernieuwende activiteiten te organiseren.

Tijdens de schuttersfeesten van 1998 is hij uitgeroepen tot schutter van het jaar en heeft hij ‘De Gijsbrecht’ ontvangen voor zijn inzet voor de schutterij. In 2016 is hij internationaal onderscheiden met de ‘Orde van de Papegay’. Dit is een onderscheiding van de gezamenlijke Europese schutterijen en schuttersgilden. Daar kwam vandaag een Koninklijke onderscheiding bij.

-Persbericht-