Omroep Lingewaard

Elin Duinings uit Bemmel (11) nieuwe kinderburgemeester…

-Persbericht-

Burgemeester Nelly Kalfs ging vanmorgen langs bij Elin om haar persoonlijk te feliciteren met haar benoeming tot kinderburgemeester van de gemeente Lingewaard. Er waren in totaal zeven kandidaten uit Lingewaard die graag kinderburgemeester wilden worden. Elin was verrast, blij en trots dat de selectiecommissie voor haar heeft gekozen.
 
Elin is 11 jaar oud, woont in Bemmel en zit op IKC de Regenboog. Zij gaat zich dit schooljaar inzetten voor kinderen in de gemeente Lingewaard. Elin wil zich inzetten voor een andere inrichting van speeltuinen, zodat kinderen met een beperking ook vaker buiten kunnen spelen. Ook wil ze speeltuinen veiliger en nog leuker maken. Daarnaast wil Elin graag aan kinderen laten weten dat zij gratis lid kunnen worden van de bibliotheek en dus heel veel boeken gratis kunnen lezen. Als laatste staat ‘aandacht voor eenzame ouderen’ op haar prioriteitenlijstje. Als kinderburgemeester is Elin dit schooljaar regelmatig aanwezig bij officiële bijeenkomsten van de gemeente.
 
Installatie
Elin wordt op 27 augustus om 19.00 uur geïnstalleerd in vergaderzaal Flieren in het gemeentehuis in Bemmel. Zij neemt dan het stokje over van de huidige kinderburgemeester Sebas Mom. Van hem wordt op dezelfde avond afscheid genomen.