Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) als gevolg van bijvoorbeeld een hersenbloeding, herseninfarct, tumor of ongeluk, heeft grote impact op het leven van het slachtoffer en zijn directe omgeving. Als mensen, na behandeling, weer thuis en hulpverleners uit beeld zijn, weten familieleden niet altijd waar ze met hun vragen terecht kunnen.
Gelukkig start er nu een cursus ‘Omgaan met hersenletsel voor familie en naasten’ voor familieleden en naasten. De cursus biedt naast handvatten en tips om hiermee om te gaan ook een stukje achtergrond. Er wordt ingegaan op de werking van de hersenen, de gevolgen van hersenletsel, het omgaan met veranderend gedrag, de mogelijkheden voor ondersteuning en zorgen voor jezelf.
Daarnaast kan het prettig zijn mensen te ontmoeten die ook voor iemand zorgen met hersenletsel en ervaringen te delen.
Voor wie
De cursus is voor iedereen die voor een gezinslid, partner, familielid of vriend met NAH zorgt.
Wanneer en locatie
Woensdag 4 april, 18 april, 16 mei in “de Ruimte”, St. Maartenstraat 32 B in Elst
en 30 mei, 13 juni, 27 juni bij SWL, Cuperstraat 9, 6681 AR in Bemmel
Tijd
Van 19.30 tot 21.30 uur
Kosten
Gratis deelname, plaatsing op basis van datum van aanmelding (voor 15 februari 2018) maximaal 15 personen.
Voor meer informatie & aanmelding:
Monique Ritzen, mantelzorgconsulent SWL Lingewaard, e-mail; m.ritzen@swlingewaard.nl mobiel: 06 22933258. Marijke Arends, Coördinator Knooppunt Mantelzorg Overbetuwe. e- mail: marijke.arends@mantelzorgoverbetuwe.nl mobiel: 06 49881094.
De cursus is ontwikkeld door CVA-ketenzorg Arnhem e.o. en Stichting NAH Gelderland en wordt i.s.m. Steunpunt mantelzorg SWL en het Knooppunt Mantelzorg Overbetuwe in 2018 aangeboden voor de gemeenten Lingewaard/ Overbetuwe.