De Punten Tellen Voor Lekdetec.nl

Een wedstrijd op de woensdagavond is voor de teams die uit spelen vaak een crime. Korte voorbereiding en lange reistijden inclusief meegenieten van de avondspits. Dan wordt het lastig om top aan de wedstrijd te beginnen. En vaak deelt de thuisploeg solidair mee in de malaise waardoor niemand het echt leuk vindt om door de week te spelen.

Dit keer begon Lekdetec.nl scherp aan de thuiswedstrijd tegen De Wit Grasshoppers. In no time liep de thuisploeg via vooral Yordi Kathmann naar een 7-0 voorsprong en tegen dat verschil bleven de Katwijkse vrouwen de hele eerste periode aanhikken. Hun schoten wilden niet goed vallen tegen de zoneverdediging van Lekdetec.nl en de Bemmelse ploeg hield de bucket redelijk goed dicht in deze fase. 18-13 was daardoor na 10 minuten het resultaat.

Het tweede kwart liet min of meer hetzelfde beeld zien. Lekdetec.nl hield het tempo hoog en ontweek de zonepress van De Wit Grasshoppers goed. Aanvallend werd de vrije ‘man’ vaak gevonden en door 5 punten op rij van Lisa Schoen en van opnieuw Yordi Kathmann liep de ploeg uit Bemmel weg naar een comfortabele 38-23 voorsprong bij rust.

Na rust werd het er allemaal niet beter op. Het balverlies nam toe aan de kant van Lekdetec.nl, het spel werd slordig en langzamer en De Wit Grasshoppers sloop dichterbij zonder daarbij tot fantastisch basketball te komen. Scores van Rene Hoveling brachten het verschil terug tot 7 punten na 28 minuten (45-38) maar drie drietjes in de slotminuten van Kris Biesters (1) en Jill Bettonvil (2) lieten het ‘niets aan de hand’ gevoel terugkeren in de Bemmelse hoofden. Bij 56-40 begonnen de teams aan de laatste periode.

En terwijl De Wit Grasshoppers doorging waar ze gebleven waren, was het spel van de thuisploeg ineens niet meer om aan te zien. Na een score van Karin Kuijt in de 33-ste minuut bleef het heel lang stil bij de Katwijkse ring. Aan de andere kant zorgde vooral Ingrid van der Plas voor veel onrust in de Bemmelse bucket, zij pakte 7 aanvalsrebounds waarmee ze haar totaal aantal rebounds op 17 bracht. Dat aantal werd gelukkig geëvenaard door Jill Bettonvil die daarmee haar waarde weer eens bewees voor Lekdetec.nl. Uiteindelijk scoorde de Bemmelsen 5 hele punten in dit kwart, daarmee De Wit Grasshoppers in staat stellend het gat te verkleinen tot 4 punten aan het eind: 61-57.

De punten bleven in Bemmel en dat is het voornaamste. Lekdetec.nl mist op dit moment de topvorm van de eerste helft van de competitie maar heeft voldoende klasse in huis om mee te blijven doen aan de top van de ranglijst. En eens keert de vorm terug, dat is zeker.