Omroep Lingewaard

2000 muzikanten op de Bemmelse Dweildag

Bemmel trilt jaarlijks op de 2e zondag in juni op haar grondvesten door het geluid van circa 2000 muzikanten in maximaal 110 dweilorkesten. De vele duizenden bezoekers kunnen genieten van optredens op 14 podia en van de nieuwe Open Nederlandse Kampioenen.

Ook aankomende zondag is het weer zover: De Bemmelse Dweildag! Omroep Lingewaard is ook aanwezig om een reportage te maken.

Met het Open Nederlands Kampioenschap voor Dweilorkesten, maximaal 110 dweilorkesten, 14 podia en 40.000 bezoekers mag Bemmel met recht de Dweilhoofdstad van Nederland worden genoemd. Om de ruim 2000 muzikanten en tienduizenden bezoekers een topdag te bezorgen werken ruim 200 vrijwilligers zich ieder jaar weer in het zweet. Uiteraard is het festival gratis toegankelijk.

Meer dan 200 vrijwilligers
De Bemmelse Dweildag wordt jaarlijks georganiseerd door meer dan 200 vrijwilligers, waaronder de Bemmelse Dweilorkesten: De Boemels, De Dreugtrommels, De RotDweilers en Alarmfase 3. Deze vrijwilligers zorgen er jaarlijks voor dat orkesten en bezoekers een topdag beleven!

29e editie
Al voor de 29e keer is Bemmel op 14 juni 2015 de dweilhoofdstad van Nederland . Orkesten uit binnen- en buitenland weten Bemmel ieder jaar te vinden op de 2e zondag in juni. Op ieder podium is een presentator aanwezig, er zijn professionele juryleden, wegafzetters, gastvrouwen, koffiedames, een calamiteitenteam, ehbo’ers, etcetera. En allemaal geheel belangeloos!

Meer informatie lees je op de website van de Bemmelse Dweildag >