Omroep Lingewaard

1e Midzomerrun Huissen groot succes.

Sebastiaan Gremmen loopt met 31.55 “wereldtijd” op 10 km.

Bijna 100 deelnemers stonden woensdagavond 21 juni, de langste dag van het jaar, klaar om in haast tropische omstandigheden de uitdaging van de 5 of 10 km aan te gaan. Gelukkig had de organisatie voorzien in drinkpunten en was de EHBO extra scherp op warmteproblemen bij de lopers.
Het startsignaal voor de 10 km-lopers, die van start gingen om 19.30 uur, werd gegeven door wethouder Nick Hubers. Dit galmde nog na toen de 5 km-lopers om 19.45 werden weggeschoten, slechts enkele minuten na doorkomst van Sebastiaan Gremmen die de toeschouwers verbaasde met zijn doorkomsttijd. Hij kon zijn snelheid behouden en zette het eerste parcoursrecord op 31 minuten en 55 seconden; met recht een “wereldtijd”. Het gat naar de nummer 2 op de 10 km, René Roelofs, was groot; bijna 7 minuten.
De winnaar van de dames op de 10 km was Cheyenne Heymans, die met een prachtige 43.32 het damesveld achter zich liet. Als tweede dame eindigde Cynthia Kruik op ruim 5 minuten.
De 5 km was ondanks de korte afstand toch voor menig loper een uitdaging door de hoge temperatuur. Tot ernstige problemen heeft dit niet geleid. De organisatie had naast alle andere zaken ook verzorging geregeld.
Ook bij deze afstand werd flink doorgelopen. Uiteindelijk kwam als winnaar bij de heren Mika de Bruin over de streep met een tijd van 18.16, gevolgd door David van Logchem met een tijd van 18.23. Bij de dames ging Merel Leenen met een tijd van 22.24 met de overwinning aan de haal gevolgd door Annemarie Pons met 22.39.
Wethouder Nick Hubers was erg enthousiast over dit initiatief van Loopgroep Huissen en het voornemen om van de Midzomerrun een traditie te maken. Hij gaf daarbij wel aan dat een traditie in Huissen ontstaat wanneer een activiteit 2 x heeft plaatsgevonden. Belangstellenden kunnen nu alvast de datum in hun agenda noteren; 19 juni 2024, Tweede Midzomerrun Huissen….

Namens Loopgroep Huissen.